2015. december 1., kedd

Fegyverzet és páncélzat a sorozatban

Ezúttal a sorozatból mutatnék be néhány képet, melyeken megfigyelhető a fegyverzet és a páncélzat.




 Ez a kép az első évadból származik, amikor Ragnar Lothbrok és társai megtámadják a lindisfarne-i kolostort. Érdekesség, hogy a 793-ban megtörtént eseményről készült írások említik meg először a vikingeket. A képen látható, hogy a pajzsok ugyanakkora méretűek, és mindegyiken ott van középen a kézvédő vasdudor. Az is kivehető, hogy színek tekintetében mekkora a változatosság. A sorozat ezen a területen igen alapos hűséggel ábrázolja a történeti valóságot. Ha rápillantunk a fegyverekre, láthatjuk, hogy mindenkinél harci balta van, ami a társadalmi helyzetüket tökéletesen tükrözi.



 A második kép szintén hűen ábrázolja a pajzsok sokszínűségét a színek és a minták tekintetében. Az egyszerű darabok mellett az élénk színek használata is igen jellemző volt.


A harmadik kép már a második évadból származik, ahol éppen egy csata előtti utolsó pillanatokat láthatjuk. Ez már kapcsolódik a harci technikákhoz is, amiről egy későbbi bejegyzésben majd szó lesz. 


Az utolsó kép szintén a második évadból. Itt a vikingek az angolok seregeivel találják szemben magukat. A szép pajzsok mellett megfigyelhetjük a lándzsákat is, ami még igen népszerű volt a harci balta mellett. Érdekesség, hogy a második évados promó posztereken Ragnar kezében balta helyett lándzsát láthatunk.

2. évados poszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése